Elérhetőségek.
Tagozatok. Iskolavezetés.
Pedagógusok.
Esze-plakett.
Osztályok. Termek.
Iskolatörténet.
Mi ÉRTÜNK.
MIVELÜNK.
Alapítványaink.
Testvériskoláink.

ONYC Nyelvvizsgahely


Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk honlapunkon.

Iskolánk a szatmári térség legnagyobb gimnáziuma. Jelenleg 510 nappali tagozatos diák tanul a 2002-ben teljesen felújított épületű intézményünkben.
A nappali tagozatos diákok a következő emelt óraszámú képzésekre jelentkezhetnek: angol, német, biológia-kémia, matematika és magyar-történelem tagozatra. Választható idegen nyelvek: angol, német és francia. Minden tagozaton minden nyelvi órát csoportbontásban tanítunk. Az informatika óraterve: 9. és 10. évfolyamon 2 ill. 1 óra, mely órákat két jól felszerelt informatika teremben tartjuk, az osztályok felében csoportbontásban. A 11. és 12. évfolyamon, heti 2 illetve 4 órában lehetőség van fakultációs választásra minden érettségi tantárgyból, mely a kétszintű érettségire való felkészülést segíti. A részletes ismertetőt és az óraterveket a Tagozatok. menüpont tartalmazza.
Nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvvizsgákra való felkészítésre. Diákjaink több mint 80%-a felsőfokú képzésben folytatja tovább tanulmányait a sikeres érettségi vizsga után.
Számos rendezvénnyel tesszük színesebbé a diákéveket: elsősök avatása, gólyabuli, szalagavató, ballagás, karácsony-kupa, diákkonferencia, hazai és külföldi kirándulások, Esze napok, színházlátogatások, szakmai versenyek és vetélkedők, sportrendezvények, testvériskolai kapcsolatok ápolása.